جرثقیل سقفی ایرانی | قیمت انواع جرثقیل


جرثقیل سقفی ایرانی | قیمت انواع جرثقیل

برای آشنایی کامل با جرثقیل سقفی ایرانی توصیه می کنیم این مقاله را تا انتها بخوانید.
به طور کلی جرثقیل ، نوعی ماشین است که مجهز به طناب بالابر ، سیم یا زنجیر است که می ‌تواند هم برای بلند کردن و پایین آوردن مواد و هم برای حرکت به صورت افقی استفاده شود.
در این سازه ها از یک یا چند ماشین ساده برای ایجاد مزیت های مکانیکی و انتقال بارهایی که وزن آنها بسیار زیاد بوده و جابجایی آنها فراتر از توانایی طبیعی انسان است ، استفاده می شود.
از این ماشین ها معمولاً در صنعت حمل و نقل برای بارگیری و تخلیه بار ، در صنعت ساخت و ساز برای جابجایی مواد و در صنعت تولید برای مونتاژ تجهیزات سنگین استفاده می شود .

جرثقیل سقفی ایرانی چیست؟

در ساده ‌ترین اصطلاح ، جرثقیل سقفی ایرانی یک ماشین یا قطعه ای از تجهیزات است که به شما این امکان را می دهد مواد و اجسام سنگین را بلند کرده و به صورت دقیق از یک مکان به مکان دیگر منتقل کنید‌.
جرثقیل های سقفی با اندازه های مختلف برای اهداف خاص و برنامه های کاربردی ، متناسب با نیازهای حمل و نقل موارد گوناگون بادقت مهندسی می شوند و می توان برای افزایش ظرفیت و عملکرد ، آنها را در انواع تنظیمات و با اجزای مختلف طراحی نمود.

 

انواع جرثقیل دروازه ای

۱‌‌. تک پل

این نوع از جرثقیل ها دارای دهانه ای به قطر ۶ الی ۱۶ متر بوده و ظرفیتی معادل یک تا ده تن دارند. از این نوع سازه ها می توان در دسته های کاری ۲M و ۱AM استفاده نمود.
از ویژگی های این سازه ها می توان به وزن کمتر سازه و دارا بودن هزینه‌های کمتر در مقایسه با جرثقیل دوپل اشاره نمود.
در این نوع جرثقیل می توان قابلیت های زیادی از جمله وجود آژیر، نصب باسکول و موارد دیگر را یافت.
برای اینکه بتوان عرض بیشتری را پوشش داد باید از انواع کنسول دار این نوع جرثقیل ها استفاده نمود.
با توجه به اینکه ظرفیت و دهانه این نوع سازه ها محدود است از آنها برای جاجایی ، تخلیه و بارگیری در محوطه باز استفاده می شود.

۲. جرثقیل دو پل

ارتفاع این سازه ۱۴ تا ۳۰ متر بوده و ظرفیتی معادل ۵ تا ۵۰ تن دارد. استفاده از این جرثقیل ها در ظرفیت و دهانه بالاتر ، بصورت اختصاصی نیز امکانپزیر می باشد و در دسته ی کاری ۴M، ۳M, 2M ,1M قرار دارد .
این نوع جرثقیل از دو پل نگهدارنده کالسکه ، بالابر و تجهیزات الکترونیکی ساخته شده و مکانیزم ها توسط کابین اپراتور کنترل می شود.
برای برق رسانی در این جرثقیل ها از کابل فنری و موتوری استفاده می شود.
استفاده از جرثقیل دوپل برای جابجایی و حمل بارهایی که دارای تناژ های زیادی هستند ،عملکرد بهتری دارد.
همچنین در صورت خرابی، این جرثقیل آسان تر تعمیر شده و دارای انواع مختلفی از تجهیزات برای نصب می باشد.

۳. جرثقیل دروازه ای کارگاهی

از این نوع جرثقیل ها برای جابجا کردن بارهای ‏سبکی که بین ۱۲۵ تا ۵۰۰۰ کیلوگرم وزن دارند در محیط های خاص که دارای وسعت کمی هستند ،استفاده می شود.
ارتفاع این نوع سازه ها نهایتاً ۴ متر بوده و دهانه آن ها حداکثر ۶ متر می باشد، اما می‌توان اندازه دهانه و ارتفاع این جرثقیل ها را تغییر داد.
از ویژگی های این نوع سازه ها می توان به وزن کم و سبک بودن آنها ، قدرت زیاد، طراحی و ساخت به صورت دستی یا برقی، قادر بودن به حرکت در تمام جهات، مونتاژ و دمونتاژ کردن به صورت کاملاً سریع و راحت بدون نیاز به ابزار خاص؛ استفاده از آنها در کارگاه های کوچک به دلیل طراحی جمع و جور، قابلیت حرکت در سطوحی مانند آسفالت، سیمان، اپوکسی و سطح های ناهموار به دلیل دارا بودن چرخ های محرک چدنی لاستیکی، اشاره نمود.
از جرثقیل های کارگاهی می توان در صنایع سبک استفاده نمود ، زیرا کارایی وسیعی داشته و بسیار انعطاف پذیر می باشند.
همچنین از این نوع سازه ها برای جابجایی و حمل کالاها کارگاه هایی مانند کارگاه های جوشکاری ، در و پنجره سازی ، تراشکاری و مونتاژ کاری استفاده نمود .جرثقیل های کارگاهی در کارخانجات صنایع چوب برای برای تعمیر و نگهداری استفاده می شوند.

۴. جرثقیل های متحرک

این سازه برای جابجا کردن اجسام از یک مکان به مکان دیگر استفاده می شود و همچنین می توان از این نوع جرثقیل ها برای بالا و پایین بردن اجسام یا حرکت دادن آنها به صورت افقی استفاده نمود.
جرثقیل های متحرک همچنین می توانند چرخیده و اجسام را جابجا کنند. بنابراین این نوع سازه ها در صنعت ساخت و ساز بسیار مورد استفاده قرار می گیرند .
ظرفیت این نوع سازه ها حدودا برابر ۱۲۵ کیلوگرم تا ۱۰ تن بوده و ۲ تا ۷ متر طول بازو دارند. بنابراین از آنها می توان در مکان هایی که عرض زیادی دارند ، استفاده نمود.
این نوع جرثقیل ها علاوه بر قابلیت چرخش دارای مزایای دیگری نیز می باشند که شامل قیمت کم و به صرفه آنها که باعث صرفه اقتصادی می شود ، می باشد. همچنین برای راه اندازی این نوع سازه ها به زمان کمتری نسبت به جرثقیل های دیگر نیاز است.

نقشه جرثقیل دروازه ای

برای اینکه بتوان به راحتی این نوع سازه ها را مورد استفاده قرار داد نقشه آنها طوری طراحی شده که بتوان از آن در محیط خارج بیرون از سالن ها استفاده نمود .
این نوع جرثقیل دارای دو ستون متصل به پل و کلکی است که در طول مسیر به همراه آن حرکت می کند. در صورتی که در طول مسیر در طرفین ریل گذاری شود می‌توان این سازه را به سرعت نصب و راه اندازی نمود .
همچنین می‌توان آن را از محل نصبی که در حال حاضر در آن قرار دارد به محل نصب دیگر انتقال داد. در کابین اپراتور این جرثقیل ها مکانیزم ها کنترل می شود و برای اینکه بتوان از آنها در عرض بیشتر استفاده نمود به صورت کنسول دار یکطرفه و دوطرفه ساخته می‌شوند.

نظری نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *