جرثقیل های سقفی

جرثقیل های سقفی

جرثقیل های سقفی

جرثقیل سقفی وسیله ای است که به منظور جابجایی اجسام سنگین ساخته شده و تاریخ استفاده از آن به مصر باستان بر میگردد که برای اولین بار جهت جابجایی تخته سنگ های عظیم الجثه برای ساخت اهرام ثلاثه مصر از آن استفاده می شده است. در آن زمان جرثقیل ها متشکل از طناب، قرقره و قلاب بودند و به صورت ساده یا مرکب همراه با نیروی دست انسان و یا با استفاده از حیوانات، اجسام سنگین را به حرکت در می آوردند. جرثقیل ها در قدیم بیشتر برای ساخت بنا و ساختمانها و همچنین در حفر چاه ها و بیرون کشیدن آب از آنها استفاده می شد.

اما رفته رفته و با پیشرفت تکنولوژی، جرثقیل های قدیمی به شکل امروزی در آمدند که در انواع گوناگون و قابلیت های مختلف جهت جابجایی اجسام و اشیاء سنگین مورد استفاده قرار می گیرند. جرثقیل های امروزی متشکل از یک تیر، یک قلاب و یک کابل متصل به آن می باشد که برای بلند کردن اجسام و بارها از آن ها استفاده میشود.

که از این بازوی مکانیکی برای خطوط تولید، کارگاههای صنعتی، محیط های سرپوشیده مانند سالن ها، کارخانه ها و … استفاده می شود.

از انواع جرثقیل سقفی می توان موارد زیر را نام برد:

جرثقیل سقفی تک پل

این نوع جرثقیل قابلیت نصب در سوله ها و بر روی سقف را داشته و حد مجاز وزن بار برای آن حدود ۲۰ تن می باشد.

که برای سالن هایی با دهانه کمتر از ۱۵ متر استفاده از جرثقیل های تک پل سقفی بهترین گزینه می باشد. از مزایای استفاده از این نوع جرثقیل میتوان به موارد زیر اشاره نمود:

  • سازه جرثقیل وزن کمی دارد.
  • نسبت به جرثقیل های دو پل سقفی قیمت پایین تری دارد.
  • داشتن قابلیت نصب راهرویی تعمیراتی.
  • داشتن قابلیت دسترسی به وینچ بالابر در مواقعی که نیاز به تعمیرات می باشد.
  • عدم محدودیت در نصب تجهیزاتی مانند مگنت، چنگک، کابین و غیره.

جرثقیل سقفی دوپل یا جفت پل

این نوع جرثقیل در سالن ها و سوله های دهانه عریض و ارتفاع زیاد پاسخگوی نیازهای کارفرما می باشند. همچنین جهت جابجایی بارهای عریض و دارای طول زیاد بسیار مناسب هستند.

مشاهده محصول: جاروبک جرثقیل سقفی

این جرثقیل نسبت به کارایی که دارد، دارای مزیت هایی است، از جمله مزیتهای که جرثقیل سقفی جفت پل نسبت به نوع تک پل آن دارند عبارتند از:

  • نسبت به جرثقیل های تک پل سقفی ارتفاع قلاب مفید بیشتر می باشد.
  • تطبیق با نیاز صنایعی از قبیل ریخته گری، صنایع فولاد، نیروگاه ها و صنایع سنگین ماشین سازی و… .
  • قابلیت جابجایی اجسام با ظرفیتهای بالاتر.
  • توانایی جابجایی اجسام در سالن هایی با عرض بالا.
  • دارای حرکت عرضی برای تعمیرات و نگهداری و همچنین دسترسی آسان تر به وینچ بالابر و کالسکه.
  • قابلیت نصب آسانتر و سریعتر راهرو، کابین، چنگک، مگنت و سایر تجهیزات جانبی.
  •  قابلیت نصب در سازه هایی که ارتفاع زیادی دارند.

جرثقیل سقفی آویز

این نوع جرثقیل‌ در سالن ‌ها و مکان هایی با محدودیت ارتفاع و خطوط مونتاژ سری (خودروسازی و…) در ظرفیت تا ۵ تن قابل استفاده‌ است. جرثقیل سقفی آویز در میان صنعتگران به جرثقیل مونوریل مشهور بوده و خود به دو صورت قابل تولید و عرضه می باشد.

  1. جرثقیل آویز مستقیم.
  2. جرثقیل آویز منحنی.

جرثقیل سقفی دروازه ای

جرثقیل دروازه‌ ای جهت جابجایی بار در محیط ‌های باز و در داخل سالن ‌ها به کار برده میشوند. جرثقیل دروازه‌ ای قابلیت نصب بالابرهای سیم بکسلی تک و دو پل در گروه‌ های کاری مختلف را دارا می ‌باشد. همچنین مانند مدل سقفی، دارای دو حالت تک پل و دو پل هستند. که این تقسیم ‌بندی بر اساس انواع تک پل و دو پل بالابر سیم ‌بکسلی شکل گرفته است.